Met de stijgende koersen en de toenemende vraag naar crypto, zijn er logischerwijs ook meer mensen die zich afvragen of zij nu nog rijk kunnen worden met crypto. Eén ding is zeker, rijk worden met crypto kan!
Geregeld hoor ik mensen zeggen dat zij serieus overwegen om crypto te kopen. Vaak zijn dit momenten waarop de prijs een sprong maakt. Vervolgens twijfelt men toch of het moment om in te stappen wel zo geschikt is en of het niet te laat is.
Komt de cryptomarkt weer wat tot rust, dan volgt vaak ook berusting in het feit dat ze ervoor gekozen hebben om nu niet in te stappen. Stijgen de koersen weer? Dan begint het toch weer te kriebelen en begint het hele proces weer opnieuw.
Aan de ene kant komt dit omdat we graag allemaal een graantje mee willen pikken en ook denken dat dit een makkelijke en snel-rijk-worden-methode is. Aan de andere kant twijfelen we ook, omdat we beseffen dat we vrijwel niks van crypto af weten en het kopen van crypto dus hetzelfde voelt als het kopen van een lot.
Zit je dus met de prangende vraag: hoe word je rijk met crypto? Lees dan even door. Misschien helpen de tips die ik ga bespreken jou ook, zodat je met meer zekerheid en kennis zelf crypto koopt? Wil je liever direct crypto kopen en zoek je een geschikt platform? Kijk dan eens naar de grootste en tevens voordeligste exchange van Nederland, genaamd Bitvavo. (welkomstactie: over de eerste €1.000 betaal jij geen handelskosten).
Inhoudsopgave
Waar ligt de grens
Wat interessant is om te weten, is dat toen één Bitcoin nagenoeg niks kostte, niemand erin geloofde dat de prijs ooit 1000 dollar aan zou tikken. Toen dat wel gebeurde ging het ineens hard en steeg de waarde in december 2017 naar een recordhoogte van net geen 20.000 dollar.
Gratis Bitcoin training volgen? Je gaat leren hoe de cryptomarkt werkt en hoe je winstgevend kunt handelen!
Meld je aan voor de gratis Bitcoin training en profiteer maximaal!
Een jaar later was de euforie weg en was één Bitcoin nog maar 3500 dollar waard. Dit kon niets anders betekenen dan dat het tijdperk van Bitcoin en andere crypto hier eindigden, althans dat is wat velen dachten.
Deze gedachte is bij de meesten inmiddels wel weg en nu we weten dat Bitcoin de magische grens van 50.000 dollar heeft bereikt. Sterker nog, één Bitcoin was zelfs al heel even 64.750 dollar waard. Het is niet ondenkbaar dat we over een tijdje richting de 100.000 dollar gaan of zelfs hoger. Wie zal het zeggen… In een ander artikel ga ik daar trouwens wat uitgebreider op in “Waar gaat de prijs van Bitcoin heen?“
Wat kenmerkend is voor de cryptomarkt zijn de golfbewegingen. Hierin zie je de koersen klimmen en weer dalen. Deze golfbewegingen kom je in een marktcyclus keer op keer tegen.
Vanaf de bodem (in dit geval 3500 dollar), begon de koers in januari 2019 aan een lange klim, zonder dat iemand ook maar precies wist hoe lang de klim zou duren. In ieder geval is op het moment van schrijven Bitcoin nog steeds bezig aan de klim. De vraag is dus niet of, maar wanneer de koers weer gaat zakken.
Uiteindelijk komt er een moment dat Bitcoin en andere crypto weer flink in waarde gaan dalen. Alleen uit voorgaande jaren blijkt wel dat deze ondergrens steeds hoger komt te liggen. Door te investeren in crypto voor de lange termijn geef je jezelf dus een goeie kans op een mooi rendement.
Lange termijn
Net zoals bij aandelen en goud zie je dat over een langere periode de waarde altijd toeneemt. Dat er magere jaren tussen zitten en zelfs ook jaren waarin er verlies wordt geleden, is normaal. Daarom is het dus slim om te gaan investeren in cryptomunten voor de lange termijn. Ook al heeft de waarde van Bitcoin tot nu toe een steeds hogere ondergrens weten te bereiken, helaas is dit natuurlijk geen garantie dat deze trend zich de komende 50 jaar door gaat zetten.
De lange termijn tactiek waarbij je aandelen 10 jaar, 20 jaar of langer vasthoudt, is een tactiek waarbij je jezelf goede kansen geeft op mooie rendementen. Deze tactiek kan je ook gebruiken bij het kopen van crypto. Het is aan jou of je gelooft in crypto en ook gelooft dat je daar de komende decennia mooie rendementen mee kunt behalen.
Crypto day trading
Ben je niet zo van de lange termijn en wil je graag op korte termijn geld verdienen met crypto? Dan is dat ook heel goed mogelijk, alleen komt daar wel meer kennis bij kijken. Deze manier waarbij je op korte termijn geld verdient met crypto, noemen we daytraden. Beheers je het daytraden goed, dan kan je daar ontzettend veel geld meer verdienen.
Om een goede daytrader te worden zal je wel veel moeten leren en oefenen. Als daytrader moet je o.a. goed grafieken kunnen lezen en handel je op basis van technische analyses. Je probeert eigenlijk zo goed mogelijk indicatoren en signalen te lezen of te herkennen, waardoor je goed kunt inschatten welke kant de koers op gaat.
Vooral de cryptomarkt is erg interessant voor daytraders omdat de koersen dagelijks enorm schommelen. Wil je meer lezen over hoe daytraden werkt? Lees dan “Geld verdienen met daytraden“.
Om (veel) geld te verdienen met crypto is timing dus essentieel. Zie jij jezelf niet urenlang achter een computer zitten, maar wil je zowel op korte termijn als op lange termijn profiteren van de koersschommelingen? Een fantastisch product als Crypto Signals biedt daar uitkomst voor. Zo krijg je bijvoorbeeld via je telefoon op het juiste moment signalen door om crypto te kopen of verkopen. Ideaal dus om zonder kennis en ervaring toch geld te verdienen met crypto.
De blockchaintechnologie
Wanneer je beseft dat de achterliggende blockchaintechnologie nog maar in de kinderschoenen staat, begrijp je ook dat hier in de toekomst nog grote stappen in zullen worden gemaakt.
De blockchaintechnologie wordt nu vaak alleen nog in verband gebracht met crypto. Maar de blockchaintechnologie is te gebruiken in alle systemen en sectoren waar dataverwerking en dataopslag plaatsvindt. Op kleine schaal wordt de blockchaintechnologie ook al toegepast.
Vergeleken met de huidige technologie heeft de blockchain niet één centrale server waar alle informatie naar toe leidt, maar is de blockchain een aaneengeschakelde ketting van datablokken. Alle computers die op het netwerk aangesloten zijn hebben allemaal even veel invloed en zorgen er samen voor dat alle informatie en transacties worden geverifieerd.
Keurt het hele netwerk een transactie goed, dan wordt deze aan de blockchain toegevoegd. Elke keer wanneer er een nieuw blok wordt toegevoegd krijgen alle deelnemers of computers hier een kopie van. Deze manier van informatie verwerken en opslaan is veel veiliger, makkelijker te controleren, transparanter en niet te vervalsen.
Geen kennis? Wees dan voorzichtig!
Bij elke vorm van beleggen is kennis en ervaring essentieel. Heb je geen interesse in het opdoen van nieuwe kennis over beleggen, maar wil je wel investeren en jezelf een kans geven op mooie rendementen? Kies dan voor een veiligere manier van beleggen.
Wanneer je wilt investeren in cryptomunten, dan kan je bijvoorbeeld beter cryptomunten kiezen die in de top-50 of top-100 staan. Deze hebben een hogere marktwaarde dan een cryptomunt die buiten deze top-100 staat. Hoe lager de ranking hoe minder marktwaarde een crypto heeft. Een hogere marktwaarde geeft eigenlijk aan dat er meer mensen geïnteresseerd zijn in een bepaalde cryptomunt en vertrouwen hebben dat deze in de toekomst gaat stijgen.
Voor degenen die niks met crypto hebben, maar wel willen beleggen, zou en belegging in alleen Bitcoin en Ethereum de veiligste en verstandigste keuze zijn.
Groei van de cryptomunten
De meeste cryptomunten (bedrijven dus) uit de top-100 hebben goede ideeën. Ze zijn innovatief bezig en blijven de blockchain technologie door ontwikkelen. Als je kijkt naar de top-100 cryptomunten, dan zie je dat zo’n 90% van alle munten in het afgelopen jaar gemiddeld keer 15, 25, 35 of meer zijn gegaan. Sommige zelfs keer 150 of 300. Dit zijn wel de uitzonderingen.
Doordat de koers van een crypto om welke reden dan ook stijgt, kan in korte tijd de marktwaarde ervan snel toenemen. Een cryptomunt krijgt ineens veel media aandacht en de interesse bij veel beleggers is gewekt. Veel beleggers kopen de munt omdat ze graag van de koersstijging willen profiteren. De prijs is altijd direct gecorreleerd aan de marktwaarde. Daarom zie je dat wanneer beleggers de munt massaal verkopen, de marktwaarde afneemt en dus ook de prijs van de munt.
Tijdens zo’n flinke stijging zijn er dus altijd mensen bij die de boel verkopen en proberen winst te pakken. Vaak ontstaat er in zo’n situatie paniek. Men ziet de prijs kelderen waardoor een grote groep mensen uit emotie besluit om hun crypto met verlies te verkopen.
Kopen en verkopen van crypto
Stel dat de klim van Bitcoin en andere cryptomunten eind 2021 begin 2022 zijn top bereikt. Vaak is het zo dat wanneer de top in zicht is, dit ook het moment is waarbij er in korte tijd nog veel (echt heel veel) particuliere beleggers zijn die zich laten verleiden. Zij kopen crypto voor de hoofdprijs. Dit wordt FOMO genoemd (Fear Of Missing Out).
Het is ook het moment waarop iedereen er over praat en de totale marktwaarde in korte tijd snel groeit. Dus ook je zus, je oom en de kapper hebben het erover. Ik heb het dus nu niet (zoals in de alinea hierboven ) over één specifieke cryptomunt waar de marktwaarde ineens snel van toeneemt, maar een toename over de hele markt gezien.
Wanneer je deze signalen herkent, dan zal je beter kunnen aanvoelen wanneer je het best kan kopen, verkopen of juist helemaal niet meer moet kopen. Zorg dus dat je ruim voor de piek instapt of wacht af totdat de prijs genoeg is gedaald. Dit zou dan weer een mooi instapmoment kunnen zijn, mits je er natuurlijk in gelooft dat vanuit dat punt of later de koersen weer gaan stijgen.
Rijk worden met crypto
Ik weet dat het nog steeds mogelijk is om rijk te worden met crypto. Kijk, ook al is één Bitcoin nu meer dan €50.000, je kan er nog steeds rijk mee worden. Want wie weet bereikt de waarde van Bitcoin in de toekomst de magische grens van één miljoen euro. Bitcoin was dus ooit wél goedkoop. In de beginjaren in 2009, kostte één Bitcoin maar een paar cent.
Terug naar huidige prijs zullen gemiddelde beleggers (ook al hebben ze het geld) het waarschijnlijk niet aandurven om nu één Bitcoin te kopen. Maar gelukkig kan je ook een mini stukje Bitcoin kopen. Eén Bitcoin is namelijk op te delen in honderd miljoen satoshi’s.
Omdat Bitcoin de moeder onder de cryptomunten is en er maximaal 21 miljoen stuks in omloop komen, is het naar mijn mening verstandig om een deel van je investering te beleggen in Bitcoin. Ga je voor een paar honderd euro beleggen in Bitcoin? Prima investering, alleen de kans dat je daarmee rijk wordt is zoals je begrijpt nihil.
Interessanter is ook om verder te kijken. Welke cryptomunten hebben een interessante blockchain en hebben potentie om te groeien. Er wordt gezegd dat Ethereum ongeveer hetzelfde koersverloop laat zien als Bitcoin. En dat klopt ook wel zoals je kunt zien in de afbeeldingen hieronder.
Maar experts geloven ook dat Ethereum in deze cyclus de ATH (All Time High) van Bitcoin uit 2017 gaat bereiken, wat neerkomt op zo’n €16.500. En nog leuker, dat Ethereum in de volgende cyclus de koers kan bereiken waar Bitcoin zich nu bevindt. Als je beseft dat de blockchain van Ethereum veel meer te bieden heeft dan de blockchain van Bitcoin, dan is de prijsverwachting van Ethereum helemaal niet zo gek.
Met deze cryptomunten had je sowieso rijk kunnen worden
Er zijn zoveel cryptomunten die jou het afgelopen jaar miljonair hadden kunnen maken. Neem bijvoorbeeld Sora, een cryptomunt die nu op plaats 270 staat. Een jaar geleden kocht je één Sora nog voor een paar cent. Nu koop je Sora voor ongeveer €400 per stuk. Een bizarre stijging. Dit zijn dan wel de uitzonderingen, maar het laat zien wat er mogelijk is. Dat Sora stijgt, hoeft overigens niet meteen te betekenen dat het een enorm waardevolle cryptomunt is.
Om daar even op in te haken, De cryptomunt Dogecoin zegt je misschien wel iets meer. Dogecoin bestaat al sinds 2013 en is begonnen als een grap. Men wilde eigenlijk ontdekken of er investeerders geïnteresseerd zouden zijn in een “waardeloze” cryptomunt als Dogecoin. In de loop der jaren is er een hele brede community ontstaan waarbij Dogecoin op social media wereldwijd vaak het gespreksonderwerp van de dag is.
Dogecoin staat nu vooral bekend door het gebruik van investeerders voor speculatieve doeleinden. In 2020 handelde Dogecoin nog voor minder dan een tiende van een cent. Eind januari 2021 schoot de koers ineens hard omhoog. 1 Dogecoin tikte begin mei al even de €0,60 aan, ruim 700 keer over de kop!
Nog een ander voorbeeld is Solana, een vrij nieuwe cryptomunt en misschien wel de meest besproken cryptomunt van de laatste tijd. Op 1 januari 2021 kocht je Solana voor €1,38. Nu betaal je voor één Sol al €179. Dankzij dit soort ongelofelijke stijgingen en de interesse in crypto, kunnen we nog steeds rijk worden met crypto!
Rijk worden met crypto (tip!)
Opzoek gaan naar interessante cryptomunten vergt veel onderzoek, maar je moet er soms ook een beetje geluk bij hebben. Zelf zocht ik naar manieren om meer rendement te kunnen behalen zonder dat dit mij heel veel extra tijd en moeite zou kosten. Ik stuitte op dit “Portfolio“. Het portfolio is een samengestelde lijst met cryptomunten die in potentie enorm kunnen groeien. De twee gasten die dit portfolio hebben gemaakt doen al jaren onderzoek naar dit soort pareltjes en verdienen ook hun geld met crypto.
Het mooie is dat dit portfolio regelmatig wordt geüpdate en zo kan je je hele leven lang profiteren van de kennis van anderen. Ik kan je zeggen dat alle tien uit deze lijst minimaal keer 5 zijn gegaan. Er zitten er zelfs twee bij, die in een jaar tijd van een paar cent naar ongeveer €6 zijn gegaan. Mocht je meer willen weten over dit portfolio, lees dan de review.
Zoals je misschien weet is er eens in de vier jaar een Bitcoin halving. Dit betekent dat de beloning voor miners wordt gehalveerd. Tot nu toe heeft de halving telkens een positief effect gehad op de prijs. Maar niet alleen de prijs van Bitcoin steeg, ook de prijs van heel veel andere cryptomunten profiteerden.
Wat je bij veel cryptomunten ziet is dat de bodem (of ondergrens) ook steeds hoger komt te liggen. Dus ook al komt crypto weer een in bearmarkt, (wat sowieso gaat gebeuren) de stier kan op zijn beurt sterker terugkomen dan ooit. Dit betekent dus dat we in een volgende cyclus wederom geld kunnen verdienen met crypto. Deze langetermijn strategie wordt overigens door veel beleggers gebruikt.
De prijs van crypto wordt beïnvloedt
Kijk je naar de prijs van een cryptomunt, dan wordt deze in principe altijd bepaald door middel van vraag en aanbod. Maar de prijs kan ook door verschillende omstandigheden of personen worden beïnvloed. Denk bijvoorbeeld aan de tweets van Elon Musk en het moment waarop China crypto mining ging verbieden. Hoewel je het nooit kan bewijzen, had het er wel alle schijn van dat de acties van Elon Musk en China de oorzaken waren van de flinke koersdip.
Een ander voorbeeld is Chiliz. Deze cryptomunt heeft vanaf februari 2021 een enorme groei doorgemaakt. Chiliz biedt sportfans ( bijvoorbeeld voor de fans van de voetbalclub Barcelona) de ultieme interactie met hun geliefde club. Vanwege Corona waren er een hele tijd geen voetbalsupporters welkom in een stadion. Chiliz zag kans om een brug te slaan tussen supporters en een club waardoor er toch, weliswaar op afstand, een mooie interactie kan plaatsvinden. Via het Socios.com-platform kunnen fans tokens kopen. Hiermee kopen ze als het ware stemrecht en mogen zij mee beslissen in zaken als het shirtontwerp voor het nieuwe seizoen.
Zelf opzoek? Naar welke factoren kijk je dan
Wanneer je wat dieper in de wereld van crypto duikt zullen er sommige crypto’s zijn die jouw aandacht trekken. De één specialiseert zich bijvoorbeeld op het gebied van privacy. Een ander weer op entertainment en weer een ander juist op het goed op elkaar aan laten sluiten van verschillende blockchains.
Zo heb je misschien zelf ook een idee waar nu of in de toekomst behoefte aan is. Wie weet zijn er cryptomunten die zich daar mee bezig houden. Andere factoren waar je naar kunt kijken zijn:
- Wat is de specialisatie van een crypto?
- Hoe waardevol is hetgeen wat zij doen?
- Is er concurrentie en hoeveel?
- Hoe groot is het team? En hoeveel ervaring hebben zij?
- Hebben ze een whitepaper?
- Kunnen ze ook daadwerkelijk waarmaken wat er in het whitepaper wordt beschreven?
De cryptomarkt is nog jong, maar volgens experts is geld verdienen met crypto een blijvertje. Wat inmiddels ook duidelijk is, is dat overheden crypto niet gaan verbieden (op misschien een paar uitzonderingen na) en dat betekent dat jij en ik daar geld mee kunnen blijven verdienen. Er is veel geld te verdienen met crypto, alleen de meesten gaan al in de fout omdat ze op de verkeerde momenten instappen.
Het leren van een aantal basisregeltjes plus een paar tips kunnen er al voor zorgen dat jij aan de goede kant van de streep staat. Wanneer je met die kennis aan de slag gaat kan jij absoluut rijk worden met crypto!
Alleen pak het slim aan en leer van mensen die er verstand van hebben. Want heb je hun strategie en kennis eenmaal onder de knie, dan kan je dit telkens blijven toepassen. Vind je het leuk om door middel van een training te ontdekken of dit iets voor jou is? Hieronder heb ik een gratis training voor je klaar staan!
Wil je ook de gratis Bitcoin training volgen? (4,8 sterren op Truspilot!)
Klik hieronder en reserveer jouw plek!
Liever direct starten met een volledige cursus? Kijk dan eens naar x10 met crypto in één jaar. De twee heren (die allebei een lange staat van dienst hebben in de beleggingswereld en die hier nog actief in werken) laten precies aan je zien hoe zij hun geld verdienen met crypto. Met de cursus wordt je niet alleen geleerd hoe je geld kunt verdienen met crypto, maar vooral ook hoe je continue winstgevend gaat zijn. Met hun ervaring, kennis en begeleiding helpen ze elke cursist om hun inleg te vertienvoudigen. Heb je dit eenmaal onder de knie? Dan kan je hier jaar in jaar uit van profiteren. Iets voor jou? Klik dan hieronder voor de inhoud van de cursus.
Waar kan ik cryptomunten kopen?
Tegenwoordig is het vrij simpel om crypto bij een exchange of broker te kopen. Het begint met het aanmaken van een account. Dan volgt er een snel verificatieproces en kan je met iDEAL geld storten op je account. Dit kan je binnen een paar minuten regelen.
Omdat ik in meerdere altcoins (cryptomunten) heb geïnvesteerd, heb ik mij ook bij meerdere exchanges en brokers aangemeld. Dit om reden dat je sommige munten niet overal kan kopen. Zelf kocht ik op Bitvavo mijn eerste cryptomunten en gebruik ik Bitvavo nog dagelijks.
Een ander Nederlands platform wat ik ook regelmatig gebruik is Bitcoinmeester. Deze broker is ook aantrekkelijk omdat je uit ruim 200 verschillende cryptomunten kunt kiezen.
Zoek je liever een platform waar je meer kunt kopen dan alleen cryptomunten? Op Bitpanda kan je naast heel veel verschillende cryptomunten ook beleggen in aandelen, ETF’s en edelmetalen. Zo kan je makkelijk spreiden en heb je ook nog eens al je beleggingen overzichtelijk onder één dak.
Hoewel Bitvavo al verreweg het voordeligste platform is, bieden ze nieuwe klanten nu ook nog eens een korting aan. Bij Bitvavo betaal je namelijk over de eerste €1.000 geen handelskosten. Hieronder kan je direct je korting verzilveren!
Maak hier een gratis account aan bij Bitvavo!
Ontvang je bonus van €1.000 commissievrij handelen!