Passief inkomen zonder startkapitaal: zo doe je dat!

Gemiddelde leestijd: 17 minuten
Passief inkomen zonder startkapitaal

Passief inkomen zonder startkapitaal, hoe krijg je dat voor elkaar? Een passief inkomen genereren is natuurlijk iets wat veel mensen willen. En als je dit ook nog eens kunt bereiken zonder startkapitaal, dan is dat helemaal mooi.

Nu kan je op veel verschillende manieren een passief inkomen genereren, maar kost je dit in de meeste gevallen juist geld. Een van de bekendste passieve inkomstenbron is het ontvangen van huuropbrengst. Maar ja, om een passief inkomen te verdienen in de vorm van huuropbrengst, zal je een vastgoedobject moeten bezitten en dat kost natuurlijk geld.

Hoe kan je dan bijvoorbeeld wél een passief inkomen genereren zonder startkapitaal? Wel, daar gaan we het in dit artikel over hebben! De drempel om zonder startkapitaal te beginnen is namelijk nogal laag, je loopt immers weinig tot geen risico.

Inhoudsopgave

Passief inkomen betekenis

Voor de volledigheid leg ik het begrip graag nog even uit, want wat is passief inkomen nou precies? Passief inkomen is geld dat binnenkomt zonder dat je er op dat moment iets voor doet. Alleen om dit punt te bereiken zal je je handen uit de mouwen moeten steken. Een passief inkomen genereren kost doorgaans best veel tijd en discipline. Je steekt namelijk eerst veel energie in iets, zonder dat je er meteen van profiteert.

Bij actief werken, zoals voor een baas, wordt er een uurloon afgesproken en krijg je alleen betaald voor de uren die je werkt. Maar bij een passief inkomen genereren doe je eerst een hoop voorwerk om daar vervolgens later pas de vruchten van te plukken. Een passief inkomen genereren gebeurt voornamelijk online en dat betekent dat je op elk uur van de dag geld kunt verdienen, ook als je slaapt. Het internet is immers 24 uur per dag bereikbaar.

Passief inkomen voorbeelden

Om meteen een voorbeeld te noemen: Bij Bitvavo, een bekende Nederlandse crypto exchange, kan je “vrienden” uitnodigen. Je kan gratis een account aanmaken. Vervolgens krijg je van Bitvavo een unieke link die je met anderen kunt delen. Je kan deze link delen met vrienden, familie of aan anderen op bijvoorbeeld een social-mediakanaal.

Wanneer deze mensen via jouw link zich aanmelden en crypto kopen en verkopen, krijg jij daar een vergoeding voor. Bij elke transactie ontvang je een kleine commissie. Niet eenmalig, maar zolang iemand handelt op het platform. En ja, dat kan een heel leven lang zijn! Deze commissies kunnen elke dag en op elk uur binnenstromen en je hoeft er niets voor te doen. Een mooi en simpel voorbeeld van passieve inkomsten genereren.

Passief inkomen zonder startkapitaal

In de regel is een passief inkomen genereren tijdrovend en kost het vaak ook nog geld. Wel kan je dit op den duur een goed en stabiel inkomen opleveren. Hartstikke mooi natuurlijk, maar er zijn ook eenvoudigere manieren te verzinnen. Denk bijvoorbeeld aan het verhuren van je auto. Stel je hebt een auto en je werkt ook nog eens vaak thuis, dan kan je ervoor kiezen om je auto uit te lenen.

Zo heb je bijvoorbeeld een platform als SnappCar waar je een auto kunt huren van een particulier en je eigen auto kunt uitlenen. Als de auto toch voor de deur staat hoef je niks te investeren en is dit wellicht iets om over na te denken. Je auto verhuren is dus een mooi voorbeeld van een passief inkomen zonder startkapitaal. Met een beetje creatief nadenken ontstaan er misschien nog wel meer ideeën.

Er zijn dus zeker mogelijkheden voor een passief inkomen zonder startkapitaal. Wel moet ik erbij zeggen dat je nooit helemaal ontkomt aan kosten.

A) Affiliate marketing

Passief inkomen zonder startkapitaal

Een mooie manier om passieve inkomsten te genereren is door met affiliate marketing te beginnen. Met affiliate marketing verkoop je producten of diensten van anderen. Je verkoopt zelf geen fysieke producten of diensten aan klanten, maar verwijst hen door. Via bijvoorbeeld een website of social-mediakanaal promoot je een product en verwijs je bezoekers door naar de officiële website.

Wanneer bezoekers geïnteresseerd zijn en doorklikken en een product of dienst bestellen, dan krijgt de affiliate daar een vergoeding voor. Met affiliate marketing beginnen is niet zo moeilijk. Voor elk type product is er namelijk wel een affiliate programma te vinden. De makkelijkste en snelste manier om geld te verdienen met affiliate marketing is door producten te promoten via social-mediakanalen zoals TikTok of Instagram.

Ga je affiliate marketing toepassen op een website, dan vraagt dat om heel veel geduld en toewijding. De concurrentie is namelijk groot en het duurt daarom meestal maanden voordat een website in Google gaat ranken. Uiteraard zijn er allerlei tips en trics die dit proces kunnen versnellen, maar als je met affiliate marketing gaat beginnen, houdt er dan rekening mee dat je het eerste half jaar weinig of zelfs niks verdient.

Maar als een website eenmaal staat en veel bezoekers heeft, dan is het een kwestie van goed onderhouden. Een website onderhouden betekent dan vooral content blijven schrijven. Naarmate de autoriteit van een website groeit, zullen artikelen steeds beter gaan ranken. Een passief inkomen zonder startkapitaal is via affiliate marketing dus heel goed mogelijk.

Wil je meer weten over affiliate marketing? Bekijk de korte, maar boeiende video hieronder!

B) Geld uitlenen

Passief inkomen voorbeelden

Een passief inkomen zonder startkapitaal kan je realiseren door geld uit te lenen. En dan bedoel ik niet aan vrienden of familie, maar op een peer-to-peer platform. Er zijn zowel platformen voor particulieren als voor bedrijven. Peer-to-peer lenen, ook wel p2p-lending genoemd, is een groeiende markt. Buiten een bank om kunnen particulieren een financiering regelen met geld van investeerders.

Geld wordt niet zomaar aan Jan en Alleman uitgeleend. De aanvragers van een lening worden goed gescreend. Zo wordt er bijvoorbeeld goed gekeken of er in het verleden geen betalingsproblemen zijn geweest. Uiteindelijk worden leningen alleen verstrekt aan personen of bedrijven met een gezonde financiële situatie. Een voorbeeld van een p2p-lending platform is Lender & Spender.

In principe heb je met geld uitlenen dus ook een soort van startkapitaal nodig, maar krijg je het geld natuurlijk ook terug. Dit is anders vergeleken met bijvoorbeeld het financieren van voorraden of het kopen van een bedrijfsauto. Toch moet ik erbij zeggen dat geld uitlenen ook niet geheel zonder risico is.

Ondanks dat er strenge regels zijn en er uitgebreide screenings plaatsvinden, kan het altijd voorkomen dat iemand z’n lening niet kan terugbetalen. Zo’n verlies is natuurlijk jammer, maar doordat leningen worden gespreid over alle investeerders, loop je minimaal risico.

Geld uitlenen is hetzelfde als investeren in leningen en is vaak voor een korte periode. De looptijd ligt meestal zo tussen de zes maanden en twee jaar. Gedurende de looptijd ontvang je maandelijkse vaste rente voor het uitlenen en krijg je jouw inleg, nadat de looptijd is verstreken, terug.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van geld uitlenen? Lees daarvoor het artikel geld verdienen met geld uitlenen.

C) Cash Cow Channel opzetten

Passieve inkomsten genereren

Een Cash Cow Channel opzetten kost zeker tijd, maar geen geld. Wil je een passief inkomen genereren zonder startkapitaal, dan zou je hier eens naar kunnen kijken. Je moet het wel leuk vinden om video’s te maken. Een Cash Cow YouTube Channel is eigenlijk hetzelfde als een YouTube-kanaal.

Zoals je vast weet kan je geld verdienen met YouTube. Een YouTube-kanaal met veel abonnees kan veel geld opleveren. Meestal worden er inkomsten gegenereerd via advertenties of door het toepassen van affiliate marketing.

Alleen kan ik mij ook voorstellen dat je een YouTube-kanaal niet ziet zitten omdat je niet graag voor de camera staat. Geen zorgen, want het mooie aan een YouTube Cash Cow Channel is dat je niet met je gezicht in beeld komt en ook niet hoeft te praten.

Een Cash Cow Channel is een YouTube-kanaal waarop je video’s post. Een Cash Cow Channel kun je herkennen aan titels als: Top 10 duurste huizen ter wereld of 10 engste achtbanen, maar je vindt allerlei kanalen in verschillende niches. Na Google is YouTube de meest bezochte website ter wereld waardoor je altijd een enorm bereik hebt. Daarnaast kijken mensen nu eenmaal graag video’s en is er relatief weinig concurrentie. Hierdoor liggen er kansen voor degenen die een passief inkomen willen genereren met een Cash Cow Channel.

In wezen lijkt een Cash Cow YouTube Channel wel op een Instagram account. Op allebei plaats je met regelmaat video’s en geldt voor beide: hoe meer views of volgers je hebt, hoe meer geld je kunt verdienen. Het grote verschil is natuurlijk dat een Instagram account echt persoonlijk is en jij het merk bent, terwijl je met een Cash Cow Channel nooit in beeld komt.

Wil je meer weten over dit onderwerp of graag leren hoe je hiermee geld kunt verdienen? Kijk dan eens of de Cash Cow Academy iets voor je is. Nu heb ik tijdelijk een aanbieding, dus als je deze cursus wilt volgen, maak gebruik van de kortingscode: CLAIM200. Je krijgt dan €200 korting op de cursus.

D) Passief inkomen genereren met beleggen

Passief inkomen genereren online

Om te starten met beleggen heb je zeker geen startkapitaal nodig. Bij sommige brokers kan je namelijk al beleggen vanaf een euro. Nu kan je op allerlei verschillende manieren beleggen, dus wanneer je deze optie overweegt, is het van belang om te kijken welke belegging het beste bij je past. Sommige beleggingen zijn risicovoller en vragen om meer kennis.

Ondanks dat er risico’s aan vast zitten kunnen beleggingen mooie rendementen opleveren. Als we alleen al kijken naar aandelen, dan zien we gemiddelde rentes van 10% per jaar. Niet over de laatste 5 jaar, maar gemeten van 1925. Bij elk soort belegging is tijd dé sleutel van het succes, want hoe langer je horizon is, hoe langer je rendement kan renderen.

Los van de lengte van de horizon, is het instapmoment ook belangrijk. Daarnaast is uiteraard de keuze van een beleggingsproduct van grote invloed, want niet alle aandelen of cryptomunten doen het over een langere periode gezien goed. Maar hoe kun je dan een passief inkomen genereren met beleggen?

Wel, dat kan bijvoorbeeld door te beleggen in dividendaandelen. Bij dividendaandelen krijg je per kwartaal een bepaalde rente uitgekeerd. Over het algemeen zijn dividendaandelen stabiele bedrijven die al lang bestaan en gestaag groeien. Je kan bij dividendaandelen rekenen op een percentage zo tussen 2 en 5% per jaar, maar percentages van rond de 7 à 8% zijn ook geen uitzondering. Met cryptomunten kun je eveneens passieve inkomsten genereren. Wil je weten hoe dat werkt? Lees dan Bitvavo staking.

Een andere manier om een passief inkomen te genereren is door middel van een vastgoedfonds. Er is al jaren een woningtekort in Nederland en niets wijst erop dat dit probleem snel kan worden opgelost. Vastgoed kan daarom zeker een goede investering zijn. Beleggen in vastgoedfondsen is momenteel populair omdat je vanaf een klein bedrag kunt instappen en je geen verantwoordelijkheden hebt. Sommige vastgoedfondsen geven maandelijks een voorschotdividend. Nadat je hebt belegt, ontvang je dus elke maand passieve inkomsten via zo’n fonds. Wil je meer weten over vastgoedfondsen? Lees dan onderstaande artikel!

Aan de slag

Zoals je hebt kunnen lezen kan je prima een passief inkomen genereren zonder startkapitaal. In de passief inkomen voorbeelden die ik noemde, kan je al beginnen met weinig geld.

Wil je graag passieve inkomsten genereren via bijvoorbeeld affiliate marketing of YouTube, dan vraagt dat in het begin een hoop tijd. Op allerlei vlakken zal je kennis op moeten doen om uiteindelijk successen te kunnen blijven boeken. Daartegenover staat dat je enorm veel geld kunt verdienen omdat je kan blijven opschalen en bijna alles kunt automatiseren.

Wil je geen business starten, maar wel een passief inkomen genereren online, dan kan je geld uitlenen of geld beleggen. Hier is het van belang dat je dit op het juiste platform doet en belegt in de beste financiële producten. Beleggen hoeft niet zoveel tijd in beslag te nemen en kies je voor producten met dividend, dan ontvang op vaste momenten een rendement dat automatisch wordt bijgeschreven.

Onderzoek daarom goed voor jezelf wat je precies wilt en hoeveel tijd je erin wilt steken, maar er zijn gelukkig mogelijkheden genoeg!

Jesse
Al ruim twee jaar onderzoek en beschrijf ik de mogelijkheden van online geld verdienen. Ik geniet hier enorm van en bovendien leer ik dagelijks bij. Via geldoogsten.nl deel ik graag mijn ervaringen. Beleggen (in de breedste zin van het woord) en e-commerce zijn mijn favoriete onderwerpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close